8 Φεβ 2014

Το καλύτερο homemade βρώμικο

Ετοίμασε το καλύτερο βρώμικο χωρίς να πάρεις γραμμάριο.

Γιατί να συμβιβάζεσαι με πατατάκια; Σε οποιαδήποτε εκδοχή και αν τα προτιμάς (βραστά, καπνιστά ή ψητά) τα λουκάνικα είναι το καλύτερο συνοδευτικό για την μπύρα σου.

Βρες το Σωστό
Το χοιρινό κρέας, το λίπος και τα μπαχαρικά είναι τα βασικά συστατικά ενός κλασικού λουκάνικου. Το παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο είναι ελαφρά καπνιστό με πλούσια γεύση. Καλή εναλλακτική αποτελούν τα λουκάνικα, που θα βρεις σε καταστήματα με βιολογικά τρόφιμα.

Σιγόβρασέ τα
Το σιγοβράσιμο των λουκάνικων σε μπύρα θα βοηθήσει να ψηθούν καλύτερα στη σχάρα. Θα χρειαστείς τουλάχιστον 4 μπουκάλια μπύρας, προκειμένου να καλυφτούν καλά. Ζέστανε την μπύρα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση. Μετά βάλε τα λουκάνικα και μαγείρεψέ τα για 10-15 λεπτά.

Στην Πυρά!
Προθέρμανε το γκριλ ή το ταψί σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και βάλε τα σε ζεστό φούρνο. Γύρνα τα ανά τακτά διαστήματα, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές (περίπου 5 λεπτά). Αυτό θα δώσει στα λουκάνικα μια καπνιστή γεύση.

Σύντροφοι στο Πιάτο
Πρόσθεσε μερικές φέτες κρεμμυδιού κι άσε τις να ψηθούν μαζί με τα λουκάνικα μέχρι να ροδίσουν. Λίγο πριν σερβίρεις, ψήσε ελαφρά τα ψωμάκια για σάντουιτς και φτιάξε σπιτικό χοτ-ντογκ με λουκάνικο, λάχανο τουρσί και κρεμμύδια.

Η καταλληλη Μουστάρδα
Η οξύτητα και η γεύση μιας πικάντικης μουστάρδας είναι ό,τι καλύτερο για να αναδείξεις τα αρώματα ενός καλού λουκάνικου.

Διάλεξε από τρία είδη: με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, με ρίγανη και θυμάρι ή με ντομάτα, πατέ ελιάς και βασιλικό. Ταίριαξε την καθεμία με το είδος  λουκάνικου που προτιμάς.

Share this:

 
Back To Top
Copyright © 2013-2017 THE STYLE. Designed by OddThemes