1 Ιουν 2013

BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe

Η BMW και ο διάσημος σχεδιαστικός οίκος Pininfarina διάλεξαν το φημισμένο Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013, προκειμένου να παραθέσουν τη νέα τους δημιουργία. Την BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe. Ένα υπέροχο Coupe οι διαστάσεις του οποίου παραπέμπουν σε BMW Σειρά 7 (διαβάστε περισσότερα για τη BMW Σειρά 7).



Η σχεδίαση της BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe στο εμπρός μέρος είναι τυπική για BMW, με τα φωτιστικά σώματα να είναι πιο στενά από ότι στα αυτοκίνητα παραγωγής. Το πίσω μέρος όμως ξεφεύγει από τη σχεδιαστική λογική της μάρκας, όπως αυτή εκφράζεται σήμερα στα αυτοκίνητά της, εγκαταλείποντας τα φώτα σχήματος "L" για ένα ενιαίο φωτιστικό σώμα το οποίο απαρτίζεται από LED και διατρέχει όλο το πίσω μέρος. Φυσικά και στη BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe Concept είναι παρών το «Hofmeister kink» (έτσι ονομάζεται η χαρακτηριστική κλίση και σχεδίαση της κολόνας στο C-Pillar) σε μία πιο επιθετική εκδοχή του. Μόνο που αυτή τη φορά δεν φιλοξενεί το σήμα της μάρκας αλλά λογότυπο V12. Φυσικά όλα αυτά συνθέτουν μία εικόνα μελλοντικές BMW Σειρά 8.

Εντύπωση που έρχεται να τονώσει το εσωτερικό της BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe καθώς ενστερνίζεται τη σημερινή σχεδίαση των αυτοκινήτων παραγωγής της βαυαρικής μάρκας. Φυσικά όπως φανερώνει και η ονομασία του αυτοκινήτου τα... λούσα είναι δεδομένα, καθώς παντού υπάρχει δέρμα. Για τη μοναδικότητα της καμπίνας φροντίζει το ξύλο Kauri ηλικίας 48.000 ετών παρακαλώ.

Στοιχεία για τα μηχανικά μέρη της BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe δεν έχουν δοθεί από τη γερμανική μάρκα. Όμως το σήμα V12 υποδηλώνει πως πρόκειται για τον 6.0lt των 544ps, ο οποίος δίνει πνοή στη BMW 760i.

H BMW Pininfarina Gran Lusso Coupe δεν έχει βλέψεις για παραγωγή. Απλώς η BMW θέλησε και φέτος να μας δείξει λίγο από το μέλλον της (όσον αφορά τη σχεδιαστική της φιλοσοφία) αλλά και να δώσει δυναμικό παρόν στο ξακουστό Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2013. Κάτι που έκανε και πέρυσι εξάλλου με την παρουσίαση στην ίδια εκδήλωση της BMW Zagato Coupe Concept.











highoctane.gr

Share this:

 
Back To Top
Copyright © 2013-2017 THE STYLE. Designed by OddThemes