Ο συναγερμός των ιώσεων χτυπάει. Βάλε τον στο mute με γενναίες
δόσεις βιταμίνης C στους χυμούς και το φαγητό σου.
Μανταρίνι
Πάρε το χυμό του κι
ανακάτευσέ τον με σάλτσα σόγιας, σκόρδο, τζίντζερ, ζάχαρη και
φιστικέλαιο, για να φτιάξεις την τέλεια μαρινάδα.Βάλε το ψιλοκομμένο σε κοτόπουλο stir-fry ή σε πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ.
Πορτοκάλι
Συνδύασε
το χυμό του με σάλτσα ντομάτας, ελαιόλαδο, μαύρη ζάχαρη και σκόρδο, για
να φτιάξεις ένα γευστικό γλυκόξινο κοτόπουλο. Κόψε το σε φέτες και ρίξε
το μαζί με 2 κ.σ. σουσάμι, 2 κ.σ. μπαλσάμικο και 1/2 φλ. χοντροκομμένο
καρύδι σε σαλάτα μαρούλι, για να της δώσεις ακόμα περισσότερους χυμούς,
χωρίς να χρειαστεί να βάλεις πολύ λάδι.
Γκρέιπφρουτ
Η σάρκα του είναι πλούσια σε χυμούς κι έχει γλυκόπικρη γεύση, ενώ η φλούδα του αφήνει μια έντονη πικρίλα στο στόμα.Ρίξε το χυμό του πάνω σε σολομό ψημένο στη σχάρα ή το φούρνο.
Βάλε το ψιλοκομμένο σε κουσκούς, προσθέτοντας βερίκοκα και αμύγδαλα, για να φτιάξεις την τέλεια γαρνιτούρα.
Λάιμ
Το
λάιμ έχει πιο έντονη και πλούσια γεύση από αυτήν του λεμονιού. Πάρε το
χυμό του κι ανακάτευσέ τον μαζί με fish sauce, φυτικά έλαια, σος
sriracha και λίγη ζάχαρη. Ετσι θα φτιάξεις το κορυφαίο ντρέσινγκ, για να
συνδυάσεις το κρέας με τη σαλάτα.
Σαγκουίνι
Κόψε
το σε λεπτές φέτες, πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πράσινες
ελιές, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και βάλε το δίπλα σε πιάτα ψαριού.Ρίξε το χυμό του σε γαρίδες σοτέ, για να δώσεις έναν όξινο τόνο στο πιάτο.
Καθάρισε με Τρεις Κινήσεις
Κόψε το πορτοκάλι εύκολα και γρήγορα χωρίς να χάσεις το δάχτυλό σου
1/ Κόψε την άνω και την κάτω άκρη του φρούτου. Βάλε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω για μεγαλύτερη σταθερότητα.
2/ Χρησιμοποίησε τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού για να βγάλεις τη φλούδα, ακολουθώντας την καμπύλη του.
3/ Κόψε το φρούτο σε οριζόντια κομμάτια, ώστε να σχηματιστούν ροδέλες.
2/ Χρησιμοποίησε τη μύτη ενός κοφτερού μαχαιριού για να βγάλεις τη φλούδα, ακολουθώντας την καμπύλη του.
3/ Κόψε το φρούτο σε οριζόντια κομμάτια, ώστε να σχηματιστούν ροδέλες.