Και κάνε την πιο εντυπωσιακή πρόποση!
Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Agricultural and Food Chemistry βρήκε ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος σερβιρίσματος σαμπάνιας, για να διατηρήσεις τη γεύση και τις φυσαλίδες της.
1. Πάγωσε το μπουκάλι στους 4ο Κελσίου (aπλώς τσέκαρε το θερμόμετρο του ψυγείου). Αυτή είναι η θερμοκρασία, στην οποία η σαμπάνια έχει τις περισσότερες φυσαλίδες.
2. Κράτα το ποτήρι της σαμπάνιας σε γωνία 45ο, ακουμπώντας την βάση του στο τραπέζι για στήριξη, ώστε να πέφτει ομαλά η σαμπάνια. Μην τη ρίξεις κατευθείαν κρατώντας όρθιο το ποτήρι. Eτσι θα χαθούν διπλάσιες φυσαλίδες σε σχέση με το σερβίρισμα με γωνία 45ο.
3. Για ένα χαλαρό σερβίρισμα με ελάχιστη απώλεια φυσαλίδων, σέρβιρε ακουμπώντας το μπουκάλι στο ποτήρι.
Κάνε την πιο εντυπωσιακή πρόποση!
Το να ξεκινήσεις με την ατάκα «Eχω πιει αρκετά» δεν θα βγάλει πουθενά. Για να κάνεις πρόποση που θα κερδίσει τις εντυπώσεις, ακολούθησε τις συμβουλές του Gary Schmidt, πρώην προέδρου των Toastmasters International.
Ξεκίνα
Μη σηκωθείς από την καρέκλα - αυτό γίνεται σε πιο επίσημες περιστάσεις. Απλώς περίμενε μια παύση της συζήτησης πριν σερβιριστεί το φαγητό. Τότε σήκωσε το ποτήρι και πες: «Θα ήθελα να κάνω μια πρόποση».
Μίλα
Βρες μία λέξη που να συνοψίζει το θέμα του λόγου σου, όπως «συγχαίρω», «θυμάμαι» ή «τιμώ». Οσο μιλάς, κράτα τη στο μυαλό σου και μείνε συγκεντρωμένος. Δεν θα ήθελες ποτέ να είσαι ο τύπος που βγάζει έναν μακροσκελή και άσκοπο λόγο.
Σταμάτα
Μία πρόποση μπορεί να αποτελείται από δύο προτάσεις ή να κρατά για ένα έως δύο λεπτά το πολύ. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα αρχίζεις να κουράζεις το κοινό.
menshealth.gr