28 Μαρ 2013

Travikse thn apo th myth

Η καλή σου εικόνα δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνισή σου αλλά και με το άρωμα που φοράς.



Η καλή σου εικόνα δεν έχει να κάνει μόνο με την εμφάνισή σου αλλά και με το άρωμα που φοράς.

Μην το λούζεσαι
Ο κύκλος του αρώματος δεν πρέπει να ξεπερνά την έκταση του χεριού σου όταν το έχεις απλωμένο. Αν κάποιος έξω από αυτήν τη ζώνη μπορεί να ονοματίσει το άρωμα που φοράς, τότε το έχεις παρακάνει. «Η μεγάλη ποσότητα του αρώματός σου διεγείρει το ίδιο νεύρο στον εγκέφαλο με αυτό που κλαις όταν κόβεις κρεμμύδια», λέει η Πηνελόπη Τυμπανίδου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος. Να είσαι διακριτικός: τρία έως πέντε ψεκάσματα είναι αρκετά για να δώσουν το στίγμα του αρώματός σου στον αέρα.

Τι τύπος είσαι;
Ζήτησε ένα δείγμα του καινούργιου αρώματος που θες να δοκιμάσεις, για να δεις πώς αλλάζει πάνω σου με το πέρασμα της ώρας. Κι αυτό γιατί ο τύπος της επιδερμίδας σου (λιγότερο ή περισσότερο λιπαρή) επηρεάζει το άρωμα, που αντίστοιχα γίνεται πιο ελαφρύ ή εντονότερο. Τα λιπαρά δέρματα τείνουν να αιχμαλωτίσουν τη μυρωδιά, ενώ το ξηρό δέρμα δίνει στο άρωμα πιο ανάλαφρη αίσθηση όσο περνά η μέρα.

Πιπεράτα αρώματα
Υπάρχουν κάποιες τροφές, όπως το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, που εκκρίνουν έντονες μυρωδιές μέσω των αδένων. «Αυτές που έχουν πικάντικο χαρακτήρα είναι οι πιο ιδιάζουσες μυρωδιές», λέει η Τυμπανίδου. Αν λοιπόν το προηγούμενο βράδυ έχεις φάει πικάντικα φαγητά, μην προσπαθήσεις να αντισταθμίσεις τα αποτέλεσμα βάζοντας περισσότερο άρωμα, γιατί θα δημιουργήσεις ακόμη πιο δυσάρεστο συνδυασμό. Παράλειψε τις ιδιαίτερες γεύσεις 24 ώρες πριν από ένα ραντεβού, που θέλεις να εντυπωσιάσεις οσφρητικά.

Η μύτη μιας γυναίκας
Πάρε μαζί σου τη σύντροφο ή την κολλητή σου όταν είναι να επιλέξεις το σωστό άρωμα. «Είναι γεγονός ότι οι γυναίκες έχουν καλύτερη αίσθηση όσφρησης από τους άντρες, κάτι που εξασθενεί όσο περνούν τα χρόνια», λέει η Τυμπανίδου. «Αρα οι γυναίκες είναι πιθανό να "αρπάξουν" τις νότες ενός αρώματος, τις οποίες ο άντρας μπορεί να μην νιώθει καν».

Βρες τα σωστά σημεία
Ψέκασε το άρωμά σου σ' αυτές τις περιοχές του σώματός σου όπου τα αιμοφόρα αγγεία είναι πιο κοντά στην επιφάνεια, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στην επιδερμίδα, ώστε το οινόπνευμα του αρώματος να εξατμιστεί. Ξεκίνα με τα σημεία πίεσης στους καρπούς των χεριών και στο λαιμό, καθώς και λίγο πίσω από τα αυτιά.

Share this:

 
Back To Top
Copyright © 2013-2017 THE STYLE. Designed by OddThemes