28 Μαρ 2013

Ta thetika tou anthrakouxou nerou

Το ανθρακούχο νερό δεν περιέχει θερμίδες, δεν βλάπτει τον οργανισμό και βελτιώνει τη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, βοηθώντας στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της δυσπεψίας, αλλά και της δυσκοιλιότητας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Federico II στη Νάπολη, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Gastroenterology and Hepathology.


Στην έρευνα συμμετείχαν 20 άτομα τα οποία αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας. Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 2 ομάδες, η πρώτη ομάδα έπινε ανθρακούχο νερό σε μεγάλες ποσότητες, ενώ η δεύτερη ομάδα φυσικό νερό. Η έρευνα διήρκησε 2 βδομάδες και έδειξε ότι ενώ, η πρώτη ομάδα σημείωσε μεγάλη βελτίωση, η κατάσταση της δεύτερης ομάδας παρέμεινε στάσιμη.

Το συγκεκριμένο είδος νερού περιέχει διοξείδιο του άνθρακα (που προκαλεί τις φυσαλίδες), ενώ είναι πλούσιο σε μέταλλα (ασβέστιο, νάτριο), συστατικά που του χαρίζουν τις ανακουφιστικές του ιδιότητες. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες.

Share this:

 
Back To Top
Copyright © 2013-2017 THE STYLE. Designed by OddThemes